محبت امیرالمومنین(ع) چگونه گناهان را دیلیت و حذف می کند؟

حجت‌الاسلام حسین انصاریان گفت: رسول خدا(ص) فرموده‌اند: محبت به امیرالمؤمنین(ع) گناهان را می‌خورد و از پرونده انسان پاک می‌کند، چنان‌که آتش هیزم را می‌خورد و خاکستر می‌کند.» یعنی گناهان پرونده انسان را پاک می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری مذهبی بچه شیعه : حجت‌الاسلام والمسلمین حسین انصاریان استاد حوزه علمیه و مفسر قرآن کریم در سخنرانی با موضوع شناخت وجود امیرالمومنین(ع) اظهارداشت: برای شناخت وجود مبارک ایشان که در تأویل آیه شریفه «مَرَج الْبَحْرین» از او به دریا تعبیر شده است، باید گفت دریا جایی است که هنوز کسی به اسرار، اعماق و کثرت موجوداتش پی نبرده است. حضرت زین‌العابدین(ع) در یکی از دعاهایشان فرموده‌اند: «یٰا مَنْ فِی الْبِحارِ عَجائِبُهُ؛ ای خداوندی که شگفتی‌های آفریده‌های تو در دریاست».

مُعرِّف باید اَجلای از معرَّف باشد

وی افزود: ما نمی‌توانیم به عظمت دریای وجود مبارک امیرالمؤمنین(ع) و شگفتی‌هایی پی ببریم که خدا در این دریا قرار داده است. اگر مستقلاً بخواهیم وارد شناخت یا شناساندن حضرت بشویم، یقیناً کار ما نیست؛ چون اهل منطق قاعده‌ای دارند و می‌گویند: مُعرِّف باید اَجلای از معرَّف باشد. کسی که می‌خواهد حقیقتی را بیان کند، خودش باید قدرت عقلی و علمی خیلی بالاتری داشته باشد تا آن حقیقت را معرفی کند.

منابعی که در شناخت وجود امیرالمومنین کمک می‌کنند

انصاریان با اشاره به اینکه ما برای شناخت امیرالمؤمنین(ع) باید به چند منبع مراجعه کنیم، تصریح کرد: اول قرآن است؛ یقینی است که بخش مهمی از آیات علم، ایمان، جهاد و هجرت درباره امیرالمؤمنین(ع) نازل شده است. تا جایی که دانشمندان اهل‌سنت کتاب مستقلی به‌نام «ألآیات نازلة فی علی» در این‌ زمینه دارند.

این استاد حوزه علمیه افزود: بعد از قرآن هم باید به روایات رسول خدا(ص) و ائمه طاهرین(ع) درباره ایشان، مراجعه کنیم. بعد از روایات، باید به زیارت‌هایی مراجعه کنیم که ائمه ما برای حضرت نظام داده‌اند. بعد از زیارت‌ها هم برای شناخت علم، اندیشه، فکر و گسترش عظمت او، باید به «نهج‌البلاغه» و آثاری مراجعه کنیم که از حضرت در غیر از نهج‌البلاغه به ما رسیده است.

محبت امیرالمؤمنین(ع)، پاک‌کننده گناهان

وی گفت: بیش از سیصد آیه قرآن درباره امیرالمومنین است که می‌توانید در مجالس مختلف از گویندگانِ دانشمند و عالم بشنوید. من روایاتی را برایتان نقل می‌کنم که کمتر گفته می‌شود و کمتر هم شنیده شده است. اهل‌سنت کتابی ۱۶ جلدی به‌ نام «کنزالعمال» دارند که نویسنده این کتاب در حدیث ۳۲۰-۳۲۱ از وجود مبارک رسول خدا(ص) با سند نقل کرده است. رسول خدا(ص) فرموده‌اند: «حُبُّ عَلیِ بنِ اَبیِ‌طالِب یَأْکُلُ الذُنُوبَ کَما تَأکُلُ النارُ الحُطَبَ؛ محبت به امیرالمؤمنین(ع) گناهان را می‌خورد و از پرونده انسان پاک می‌کند، چنان‌که آتش هیزم را می‌خورد و خاکستر می‌کند.» یعنی گناهان را پرونده انسان، پاک می‌کند.

محبت امیرالمومنین چگونه پاک‌کننده گناه است؟

انصاریان افزود: البته باید به این نکته توجه داشت که طبع عشقِ عاشق او را وامی‌دارد که خود را به‌صورتی دربیاورد تا معشوق او را بپسندد. امیرالمؤمنین(ع) یک گناه را هم بر انسان نمی‌پسندند، حتی اگر صغیره باشد؛ چه برسد به گناهان کبیره‌ای که خداوند در قرآن به انجام‌دهنده‌اش وعده عذاب داده است. پس این محبتی که در فرمایش پیغمبر(ص) است، یک محبت محرّک است؛ یعنی محبت مُرده نیست. بلکه محبت و عشقی زنده است.

این مفسر قرآن کریم تصریح کرد: این محبت به انسان توان و قدرت می‌دهد که خودش را در حد خودش با صفات و ارزش‌های معشوق آراسته کند. این محبت، محبت بسیار باارزشی است! وقتی من اهل گناه و آلودگی بودم و اکنون که امیرالمؤمنین(ع) را شناخته‌ام، با قلب و عملم با او در رابطه قرار گرفته‌ام، دیگر نمی‌توانم به‌طرف گناه قدم بردارم. مدام عشقم می‌کشد به‌طرف ارزش‌هایی بروم که در امیرالمؤمنین(ع) بوده است؛ عشقم می‌کشد حرکت کنم و خودم را به‌گونه‌ای قرار دهم که امیرالمؤمنین(ع) هم به من محبت داشته باشند. چه خوش بی مهربانی هر دو سر بی/که یک‌سر مهربانی دردسر بی.

نشانه محبّ واقعی

وی اضافه کرد: امام باقر(ع) می‌فرمایند: ادعای محبت ارزشی ندارد، بلکه دل باید از نظر عشق به امیرالمؤمنین(ع) گره بخورد و محب باید به وجود مقدس او اقتدا کند. وقتی این برنامه تحقق پیدا کند، به‌طور یقین، گناهان گذشته در پرونده با آتش عشق علی(ع) خاکستر می‌شود. آدم در آینده هم مصونیت پیدا می‌کند تا قدم در اموری برندارد که مولی‌الموحدین(ع) دوست ندارد.

پایان خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا